Links

Mijn Talent Document

Ga je naar het mbo? Voordat je een intake- of kennismakingsgesprek krijgt, zal jouw mentor je vragen een Digitaal Doorstroomdossier in te vullen. Maar wat betekent dat?

Digitaal Doorstroomdossier

Met dit dossier weet jouw nieuwe school zich goed voor te bereiden op je komst. Zo leert de school jou alvast beter kennen. 

Mijn Talent Document

Een onderdeel van jouw digitaal doorstroomdossier, is het Mijn Talent Document. Dit document vul je zelf in. Tijdens je intake- of kennismakingsgesprek bij het mbo wordt dit document besproken. Aan de hand van jouw antwoorden die je in het document hebt ingevuld, word je loopbaangesprek vormgegeven en worden je toekomstplannen besproken. Het Mijn Talent Document maak je in de mentorles en bekijk je ook samen met je ouders.

Download hier het Mijn Talent Document 

Kies MBO

Wat je kiest ben je zelf! Hoe werkt het mbo? Welke beroepen vind je interessant en uit welke opleidingen kan ik dan kiezen? Hoe groot is de kans op stage, leerbaan en werk? Bekijk het allemaal op de website van Kies MBO. 

www.kiesmbo.nl 

MBO Stad

MBO Stad is een website waarop aankomende mbo-studenten zich kunnen oriënteren. De verschillende onderdelen van de stad staan voor een groep van opleidingen die bij elkaar horen (domeinen). Hier is informatie te vinden over deze opleidingen. In de haven vind je bijvoorbeeld informatie over opleidingen in de scheepvaart, transport en logistiek en in het stadion opleidingen over sport en veiligheid. Neem eens een kijkje in MBO Stad en ontdek wat er mogelijk is in het mbo.

www.mbostad.nl

Studiekeuze tool voor ouders

Als ouder speel je een zeer belangrijke rol in het keuzeproces van jouw kind. Maar hoe kun jij je kind het beste begeleiden in dit proces? En hoe kan je kind een passende studie kiezen uit zo’n groot aanbod van uiteenlopende studies? En hoe weet je eigenlijk welke studie bij jouw kind past? Kortom; een complexe fase in het leven van jou en je kind.
Uit onderzoek (Laks, 2012) blijkt dat ouders de belangrijkste rol spelen in het keuzeproces voor een vervolgopleiding. Belangrijker dus dan de mentor op school en dan vrienden en vriendinnen. Maar hoe doe je dat dan? Een studie kiezen is een belangrijke keuze dat veel keuzestress oplevert. Zowel voor de ouder als het kind kan dit een worsteling zijn. Het is hartstikke moeilijk om de juiste studiekeuze te maken en om door de bomen het bos nog te blijven zien. 

Klik hier voor de Studiekeuze Tool MBO

Houten On Stage

Dit jaar start het Houtens met On Stage voor de 1e, 2e en 3e klassen. In samenwerking met het Wellant College en de gemeente Houten organiseren wij dit evenement voor onze leerlingen.

Binnen het LOB programma wordt er veel aandacht besteed aan het evenement On stage. Klik hier voor meer informatie over on Stage.

Studiekeuze filmpjes

Beroepen in beeld

Beroepen in beeld is een website waarop je je kunt oriënteren op bestaande beroepen. 

Je kunt op verschillende manieren zoeken naar beroepen. Neem eens een kijkje op de website, doe de beroepentest, kijk bij welk beroep jouw interesses passen en zoek in de verschillende beroepsvelden naar een functie die jou misschien wel op het lijf geschreven is. 

https://www.beroepeninbeeld.nl/

Digitaal Doorstroom Dossier leerjaar 4

Het Digitaal Doorstroom Dossier is het dossier waarmee je in leerjaar 4 je aanmelding regelt voor de overstap naar het MBO.
Tijdens de mentorlessen meld je je aan via dit digitale formulier. Je vult al je gegevens in, je motivatie en de keuze van je vervolgopleiding. Bijna alle MBO scholen in de regio Utrecht zijn hierop aangesloten en gebruiken dit dossier voor de intake.
Naast het aanmelden met je DDD moet je je ook aanmelden via de website van de MBO opleiding.

Dit filmpje vertelt over de werking van het digitaal doorstroom dossier.

www.digitaaldoorstroomdossier.nl