Tips & Tools

Informatie filmpjes

StudiekeuzeLAB

Op Studiekeueze LAB vind je alle informatie over studiekeuze. Neem er eens een kijkje om meer te ontdekken over jouw voorkeuren en mogelijkheden.
 

Studiekeuzetest

Dit is een studiekeuzetest waaruit heel veel studies komen rollen die passen bij jouw gegeven antwoorden. Klik voor de Kaderberoepsgerichte leerweg en TL op MBO 4 en voor de basisberoepsgerichte leerweg op MBO 2.
Kijk bij de uitslag naar de eerste 5 pagina’s. Gebruik dit overzicht om je verder te oriënteren op mogelijke vervolgstudies. 

Studiekeuzetest icares

Kies MBO

Wat je kiest ben je zelf! Hoe werkt het mbo? Welke beroepen vind je interessant en uit welke opleidingen kan ik dan kiezen? Hoe groot is de kans op stage, leerbaan en werk? Bekijk het allemaal op de website van Kies MBO. 

www.kiesmbo.nl 

MBO Stad

MBO Stad is een website waarop aankomende mbo-studenten zich kunnen oriënteren. De verschillende onderdelen van de stad staan voor een groep van opleidingen die bij elkaar horen (domeinen). Hier is informatie te vinden over deze opleidingen. In de haven vind je bijvoorbeeld informatie over opleidingen in de scheepvaart, transport en logistiek en in het stadion opleidingen over sport en veiligheid. Neem eens een kijkje in MBO Stad en ontdek wat er mogelijk is in het mbo.

www.mbostad.nl

Studiekeuze tool voor ouders

Als ouder speel je een zeer belangrijke rol in het keuzeproces van jouw kind. Maar hoe kun jij je kind het beste begeleiden in dit proces? En hoe kan je kind een passende studie kiezen uit zo’n groot aanbod van uiteenlopende studies? En hoe weet je eigenlijk welke studie bij jouw kind past? Kortom; een complexe fase in het leven van jou en je kind.
Uit onderzoek (Laks, 2012) blijkt dat ouders de belangrijkste rol spelen in het keuzeproces voor een vervolgopleiding. Belangrijker dus dan de mentor op school en dan vrienden en vriendinnen. Maar hoe doe je dat dan? Een studie kiezen is een belangrijke keuze dat veel keuzestress oplevert. Zowel voor de ouder als het kind kan dit een worsteling zijn. Het is hartstikke moeilijk om de juiste studiekeuze te maken en om door de bomen het bos nog te blijven zien. 

Klik hier voor de Studiekeuze Tool MBO

Houten On Stage

Dit jaar start het Houtens met On Stage voor de 1e, 2e en 3e klassen. In samenwerking met het Wellant College en de gemeente Houten organiseren wij dit evenement voor onze leerlingen.

Binnen het LOB programma wordt er veel aandacht besteed aan het evenement On stage. Klik hier voor meer informatie over on Stage.